کمالگرایی چیست؟ و چگونه می توانیم آن را درمان کنیم؟
در این مقاله به دنبال یافتن پاسخ این سوال هستیم که کمالگرایی چیست؟ چگونه می توانیم آن را درمان کنیم؟
کمالگرایی به معنای جست و جوی فراوان برای بی نقص بودن است. فرد کمالگرا به دنبال این است که در هر کاری اولین باشد. و آن کار را به بهترین نحو ممکن انجام دهد.
کمالگرا بودن می تواند ویژگی های مثبت و منفی برای فرد داشته باشد. اگر شما فرد کمالگرایی هستید و از این موضوع رنج می برید در این مقاله همراه ما باشید.
در ضمن شما می توانید از خدمات مشاوره روانشناسی مرکز پیام مشاور استفاده کنید. و با کمک روانشناس فردی و بالینی بر کمالگرایی حود غلبه کنید.
کمالگرایی چیست؟ کمالگرایی مثبت و منفی
دو نوع کمالگرایی داریم. کمالگرایی مثبت و کمالگرایی منفی. در نوع اول یعنی کمالگرایی مثبت افراد معمولا انگیزه بیشتری برای یادگیری و پیشرفت دارند.
همچنین این افراد جزئیات را می بینند و با دقت بیشتری کارها را انجام می دهند. و محصولات و خدماتی که این افراد ارائه می دهند دارای کیفیت بالاتری می باشد.
در کنار این ویژگی های مثبت، کمالگرایی دارای ویژگی های منفی مثل استرس و اضطراب می باشد. افراد کمالگرا معمولا وقتی به اهداف خود نمی رسند احساس بی ارزشی و نالایق بودن، می کنند.
به دلیل ترس از اشتباه با تاخیر تصمیم می گیرند. و مهارت زیادی در اتلاف وقت دارند. این افراد برای اینکه مورد قضاوت دیگران قرار نگیرند سعی می کنند خیلی روابط اجتماعی خود را عمیق نکنند.
دلایل کمالگرایی
فرد کمالگرا به دنبال بی عیب و نقص بودن است. و این موضوع می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. که در ادامه به عوامل اساسی و مهم که باعث ایجاد کمالگراییشده است، می پردازیم:
کمالگرایی چیست؟ عوامل روانشناختی:
ایجاد طرحاره سرسختانه در کودکی: طرحواره سرسختانه در دوران کودکی به اطر رفتار نامتاسب والدین با کودک به وجود می آید. و در آینده به شکل کنالگرایی و سرستی خودش را نشان می دهد.
عزت نفس پایین: افرادی که عزت نفس پایینی دارند با تلاش برای بی نقص بودن یعب می کنند احساس بی ارزشی خود را جبران کنند.
احساس مسئولیت پذیری بالا: این افراد احساس می کنند مسئولیت همه چیز با آنهاست. و همه چیز را باید به تحو احسن انجام دهند.
عوامل محیطی:
تربیت خانوادگی: شیوه نرلبت نادرست و تشویق بیش از اندازه به نوفقیت توسط والدین می تواند متجر به کمالگرایی فرد در بزرگسالی شود.
فرهنگ و جامعه: در برخی از فرهنگ ها رسیدن به موفقیت و بی نقص بودن اهمیت زبادی دارد. و این در کمالگرایی فرد تاثبر زیادی دارد.
عوامل شخصیتی:
ویژگی های شخصیتی خود فرد: بری از افراد به طور ذاتی کمالگرایی بیشتری دارند. این افراد حساس و وسواسی هستند و گرایش شان به کمالگرایی ببیشتر است.
نظری دهید