فهرست بستن

دوستی قبل از ازدواج | روابط قبل از ازدواج

امروزه اکثر ما به نحوی با مقوله رابطه و دوستی قبل از ازدواج و روابط بین دختر و پسر آشنا هستیم. و اگر به طور مستقیم با روابط قبل از ازدواج درگیر نباشیم،‌ از دور و نزدیک در این باره می شنویم. و متوجه اخبار مختلف می شویم.

در وهله اول باید بگوییم ارتباط و رابطه بین زن و مرد بالغ امری کاملا طبیعی است. چرا که این میل و کشش در نهاد و سرشت همه ما انسان ها وجود دارد. و زمانی که به بلوغ جنسی می رسیم تلاش های مختلفی برای ارتباط با جنس مخالف انجام می دهیم.

اصلی ترین تلاش در این زمینه اقدام به ازدواج است. در این مقاله قصد داریم درباره دوستی و رابطه قبل از ازدواج حرف بزنیم و فواید و معایب این نوع رابطه را بررسی کنیم.

با ما همراه باشید تا اطلاعات خود را در این زمینه تکمیل کنیم و بتوانیم گوشه ای از گره های ذهنی در این زمینه را حل کنیم. مشاوره تلفنی رایگان مرکز پیام مشاور سعی بر آن دارد که رابطه دوستی شما را با یکسری اصول و تکنیک بهتر کند.

دوستی قبل از ازدواج

امروزه روابط بین دختر و پسر بیش از پیش رواج پیدا کرده و افراد در فضا های مختلف اجتماعی با یک دیگر در ارتباط هستند.

در این بین دختر و پسر ها یک دیگر را می بینند و از طرق مختلف با هم ارتباط برقرار می کنند. رابطه های مختلف دوام های مختلفی دارند. برخی از این رابطه ها نیز با هدف ازدواج شکل می گیرند و دو طرف تصور می کنند با دوستی می توانند عشق خود را تقویت کنند. و یا شناخت بهتری از یک دیگر به دست آورند. و در آینده ازدواج بهتری داشته باشند.

اما آیا واقعا چنین اتفاقی می افتد؟‌ با رابطه قبل از ازدواج می توانیم شناخت خوبی از فرد مقابل بدست آوریم و ازدواج موفق تری داشته باشیم؟ در ادامه به این مطلب می پردازیم.

باید گفت دوستی قبل از ازدواج نیز مانند هر پدیده دیگری فواید و معایبی دارد. در این جا ابتدا از فواید این امر می گوییم و آن ها را یک به یک بررسی می کنیم. و سپس این فواید را مقایسه با معایب و آسیب های این امر در نظر گرفته و در این باره صحبت می کنیم.

 

فواید دوستی قبل از ازدواج

خب در قدیم ازدواج ها به شیوه سنتی انجام می شد. دختر و پسر ها از یک دیگر شناختی نداشتند و عملا این پدر و مادر ها بودند که انتخاب می کردند.

آن ها ازدواج را سر می دادند و دختر و پسر نیز با جبر یا رضایت سال های سال کنار هم زندگی می کردند.

در این زمان طلاق نیز امری قبیح بود و افراد تا حد ممکن از این اتفاق جلوگیری می کردند. امروزه این امر کم رنگ شده است و بعضی جوان ها خود دست به انتخاب می زنند.

دسته ای از این انتخاب ها به شکل دوستی قبل از ازدواج شکل می گیرد. که در اینجا به فواید دوستی قبل از ازدواج می پردازیم:

1- شناخت افراد از یک دیگر

اگر در نظر بگیریم که این دوستی حتما منجر به ازدواج می شود، می توانیم بگوییم این رابطه به عنوان عامل شناخت قبل ازدواج بسیار مفید و راه گشا است.

2- شناخت جنس مخالف و اجتماعی شدن

از طرفی از این راه و این ارتباط ها افراد در اجتماع ورود پیدا می کنند و با جنس مخالف آشنا می شوند. افراد از این طریق می آموزند که چگونه با جنس مخالف ارتباط برقرار کنند.

اما این مسئله بخش کوچکی از ماجرا است. باید سود و زیان ماجرا را در دو کفه ترازو گذاشت و بعد تصمیم گرفت. پس با این نگاه به سمت بررسی معایب این روابط نیز می رویم.

 

آسیب های رابطه دوستی قبل از ازدواج

سوی دیگر ماجرا معایب و آسیب های ناشی از این روابط است. خب در رابطه دوستی معمولا خانواده طرفین اطلاعی از ماجرا ندارند.

خود دختر و پسر نیز با توجه به هیجان و احساساتی که نسبت به هم دارند، در مواقع مختلف نمی توانند به مشکلات به درستی نگاه کنند و مسائل را حل کنند.

پس آسیب اول این است که این امر مخفی است و افرادی که می توانند به حل مشکلات کمک کنند بی خبر هستند. این ماجرا می تواند بعدتر با افشای آن مشکلات، آبروریزی هایی را به بار آورد و ارتباط دختر و پسر به مشکل جدی بر بخورد. از معایب دوستی های طولانی مدت قبل از ازدواج می توان به موارد زیر اشاره کرد:

امکان ایجاد رابطه جنسی نادرست

در دوستی ممکن است به این بهانه که ما «در آینده برای هم هستیم»، روابط جسمی و جنسی ای برقرار شود. و مشکلات جسمی و روحی روانی سختی را برای دو طرف به وجود بیاورد.

چرا که افراد با شناخت درست و دقیق به سوی ماجرا نرفته اند و با همه زوایای این گونه روابط آشنا نیستند. اما اگر این امر در ازدواج پیش بیاید، دو طرف با شناخت و اصولی پیش خواهند رفت و همه چیز رسمی و با آرامش پیش می رود و اتفاق می افتد.

ناکامی، استرس و عقب افتادگی های مالی

مورد بعدی این است که ممکن است این دوستی ها با انتخاب های نادرست و افراد نامطمئن شکل بگیرد. این جا است که اگر رابطه به ازدواج ختم شود، ناکامی های بسیار زیادی برای افراد به جا می گذارد.

علاوه بر این در طول دوستی نیز افراد استرس بسیار زیادی را تجربه می کنند و آرامش نخواهند داشت. همچنین در طول این دوستی ها خرج های بسیاری برای افراد مخصوصا پسر ها پیش می آید که می تواند به کیفیت زندگی آن ها آسیب بزند.

شکل گیری تصور بی اعتمادانه از یک دیگر

زمانی که پس از دوستی ازدواج اتفاق بیفتد، افراد نسبت به هم شکلی از بی اعتمادی را پیدا می کنند. و نسبت به هم تصورات بدی پیدا می کنند.

مثلا طرفین تصور می کنند همان طور که با من دوست شده قبل از این نیز با دیگری دوست شده است. یا این که بعد از این نیز می تواند به من خیانت کند.

این موارد هر چند که افراد در ابتدا آن را انکار کنند، بعد از مدتی در کنار هم بودن اتفاق می افتد.

تعدد روابط و تنوع طلبی

مورد بعدی آن است که این ارتباط ها ممکن است به شکل متعدد اتفاق بیفتند که باعث جریحه دار شدن عواطف افراد شود.

درادامه این امر ممکن است افراد دچار تنوع طلبی شوند و نتوانند در نهایت ازدواجی موفق و بادوام داشته باشند.

جلوگیری از ازدواج و آسیب به بنیان خانه و خانواده

این نوع دوستی ها اگر چه که با هدف ازدواج اتفاق می افتند، می توانند در مواردی با طولانی شدن جلوی ازدواج ها را بگیرند.

چرا که افراد می توانند با دردسر کم تر در رابطه باشند و نیاز های روحی و حتی جنسی خود را برطرف کنند. اما ازدواج امری است که نیاز به مسئولیت پذیری بسیار بالایی دارد و شما باید تن به وظایف متعددی بدهید. و نسبت به فرد مقابل خود متعهد شوید.

بنابراین روابط در طولانی مدت می توانند به ازدواج و فرهنگ خانواده آسیب وارد کند. این امر بسیار مخرب است و می تواند جامعه را به سوی اوضاع جوامع غربی پیش ببرد.

عدم شناخت کامل و صحیح

مورد بعدی این است که افراد به طور ناخودآگاه یا خود آگاه سعی می کنند بهترین خود را در روابط قبل از ازدواج به طرف مقابل نشان بدهند. و در این شرایط آن شناخت مطلوب برای ازدواج اتفاق نمی افتد.

اما اگر شناخت با حضور و آگاهی خانواده ها اتفاق بیفتد می تواند بسیار کمک کننده باشد. چرا که تنها منبع شناخت ما خود فرد نخواهد بود.

ما می توانیم خانواده و اطرافیان و دوستان طرف مقابل خود را بشناسیم و به خوبی بررسی کنیم.

می توانیم با خانواده درباره این ویژگی ها بحث کنیم و بهترین بررسی را انجام دهیم. البته این نکته را نمی توان نادیده گرفت که به هر حال شناخت کامل افراد قبل از ازدواج ممکن نیست. و بعضی خصوصیات تنها با زیر یک سقف رفتن ممکن می شود.

چشم پوشی از معایب یک دیگر

در مواردی هم افراد معایب یک دیگر را می شناسند. اما با این تصور که «بعد از ازدواج حل می‌ شود» و یا «او را تغییر می دهم» پیش می روند.

این تصور تصوری بسیار غلط است که به خاطر شدت علاقه و هیجان در دوستی های قبل از ازدواج بین افراد ایجاد می ‌شود. و منجر به چشم پوشی از معایب ریز و درشت افراد می شود.

باید بگوییم که شما هرگز نمی ‌توانید فردی را که سال ها به این شکل زندگی کرده را تغییر دهید و باید کاملا مطمئن شوید که می توانید با او و این سری ویژگی هایش سر کنید.

به هر حال ما می دانیم که این روابط در ذهن افراد جامعه ما ناهنجار و غلط هستند و این مسئله می تواند باعث ایجاد نگرانی و تشویش در دختر و پسر شود. چرا که ترس از آبروریزی و درگیری با خانواده و اطرافیان در این مدت در بین افراد بسیار زیاد است.

گاهی خیلی از افراد چه دختر و چه پسر اهدافی غیر از ازدواج دارند. کسی به دنبال خوش گذرانی موقتی است. کسی به دنبال پول است.

 هزار امکان دیگر که نمونه های فراوانی نیز در جامعه دارند. هر دو طرف باید چنین ریسکی را بپذیرند که دوست شان او را رها کند. و اتفاق هایی از این قبیل را رقم بزند.

این خود عامل مهمی برای بی اعتمادی افراد به یک دیگر و بی اعتمادی دیگران به دختر و پسر است.

 

نقش خانواده در دوستی قبل از ازدواج

در این شرایط است که خانواده ها می توانند کمک کنند و راه گشای خوبی برای جوانان باشند. در ابتدا و در موثر ترین گام با تربیت فرزندان خود می توانید، آن ها را به سمت راه درست هدایت کنید.

آن ها را از جنس مخالف منع نکنید و یک تابوی عجیب و غریب نسازید. چرا که افراد از هر چه منع شوند، میل بیش‌ تری به آن پیدا می‌کنند.

در فرزندان خود شخصیتی محکم و استوار بسازید طوری که کسی نتواند آن ها را گول بزند. با استحکام و منطقی تصمیم بگیرند و احساساتی و هیجانی پیش نروند.

حال تصور کنیم در شرایطی قرار گرفته اید که متوجه رابطه فرزندتان با دختر یا پسری شده اید. آن ها می گویند قصد ازدواج دارند و شما واقف به عواقب و معایب این روابط هستید.

در این صورت بهترین راه حل این است که در ابتدا با خشونت و پرخاش با فرزندان خود حرف نزنید. سعی کنید منطقی اوضاع را برای او روشن کنید. و اکنون شما می توانید به یک مشاور خوب و زبده مراجعه کنید تا او بتواند راهنمایی کند.

اوضاع را پیش ببرد تا حرکت نادرستی از جانب هر کدام از طرفین سر نزند و آن رابطه با توجه به شرایط خود پیش برود. حال یا منجر به ازدواج شود و دو نفر برای هم مناسب باشند و یا صلاح بر جدایی دو نفر باشد.

بنا بر این پیشنهاد می کنیم مشاوره قبل از ازدواج را حتما جدی بگیرید و به آن به عنوان یک راهنمایی بسیار مفید و مهم نگاه کنید.

در یک جمع بندی می توانیم بگوییم آن چه گفته شد از این قرار بود که هر کس به عنوان زن و یا مرد بالغ میلی طبیعی و ذاتی به جنس مخالف دارد. بنا بر این طبیعی است که زن و مرد سعی داشته باشند تا به نحوی به هم نزدیک شده و با یک دیگر ارتباط بگیرند.

 

دوستی قبل از ازدواج

نوعی از این ارتباط دوستی قبل از ازدواج است. یعنی دو نفر با هم آشنا می شوند و رابطه عاطفی برقرار می کنند و هدف نهایی آن ها یا یکی از آن ها ازدواج است.

در این شرایط معایب و مزایایی به دست می آید. معایب این امر چیز هایی مانند بی اعتمادی طرفین، تنوع طلبی دو طرف، ضربه روحی و مورد هایی از این دست است.

از دیگر سو مزایای آن مانند اجتماعی شدن و شناخت جنس مخالف است. در آخر وظایف خانواده در این مسیر گفته شد. این وظیفه ها از تربیت فرزند شروع شده و تا مرحله مشاوره ازدواج ذکر شدند.

امیدواریم استفاده کافی را از این مطالب و این گفتار برده باشید و بتوانید به نکات آن توجه لازم و کافی را داشته باشید. با رعایت این نکات و دیگر موارد روان شناختی در زندگی است که می توانیم جامعه ای سالم و شاد بسازیم.

برای ثبت نظر کلیک کنید

2 دیدگاه

  • ناشناس گفت:

    سلام من یک سال خورده ای میشه که عاشق یه پسر مغرور شدم این پسر خیلی مغروره من نمیدونم که این آدم آنقدر مغروره هیچ وقت نیومده به من بگه

    • ادمین ادمین گفت:

      سلام دوست من
      شما مطمئن هستید که این دوست داشتن دو طرفه است؟ اگر توی این یک سال هیچ علامت و عکس العملی از ایشان ندیده اید بهتر است با یک مشاور خوب فرایند فراموشی را طی کنید.

نظری دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.