دیر انزالی در زنان | علائم | علت | درمان

در این مقاله قصد داریم به تحلیل و بررسی دیر انزالی در زنان، علائم، علت و درمان آن بپردازیم.

کیفیت زندگی زناشویی در گرو عوامل بسیاری است که یکی از مهمترین آنها رابطه زناشویی و آموزش جنسی است. زمانی می توان رابطه زناشویی را موفق دانست که دو طرف رابطه از آن خشنود و راضی باشند.

اختلالات جنسی وجود دارد که مانع این لذت می شود. از جمله این اختلالات می توان به  دیر انزالی در زنان  اشاره کرد.

در این اختلال زن هرگز به ارگاسم جنسی دست پیدا نمی کند.  حتی در برخی از مواقع بانوان مبتلا به این اختلال برانگیختگی جنسی را نیز تجربه نمی کنند. به همین دلیل رابطه زناشویی برای آنها فاقد جذابیت و لذت است. 

بسیاری از افراد اطلاعات محدودی نسبت به این اختلال دارند. به همین دلیل این مقاله به این مبحث مهم اختصاص داده شده است.


برای گرفتن مشاوره تلفنی کلیک کنید…


انزالی در زنان - دیر انزالی در زنان | علائم | علت | درمان

علائم دیر انزالی در زنان

عدم وجود دانش کافی در خصوص روابط زناشویی موجب شده است که بسیاری از زوج ها ندانند که چگونه می توانند به لذت بیشتری دست یابند. منجر به از هم پاشیدگی بسیاری از زندگی ها شود.

با توجه به مطالب ذکر شده می توان مدعی شد بسیاری از بانوان از مشکل دیر انزالی خود آگاهی ندارند. دیر انزالی در زنان  به چندین شکل مختلف خود را نشان می دهد که در زیر به صورت مختصر به آنها اشاره می شود:

 

1-عدم انزال :

در این شکل از دیر انزالی، بانوان هرگز موفق به تجربه ارگاسم نمی شوند.

 

2- انزال دیررس:

در این شکل از آنورگاسمی روند رسیدن به ارگاسم و لذت جنسی بسیار طولانی و سخت است.  این شکل از انزال، برای شریک جنسی زنان بار روانی و خستگی جسمی به همراه دارد.

 

3-انزال در شرایط خاص:

در این حالت ارگاسم با دخول تجربه نمی شود. در واقع این دسته از بانوان از طریق استمناء، رابطه دهانی و ….  به لذت جنسی دست می یابند.

 

علاوه بر موارد ذکر شده برخی از زنان تنها با خودارضایی و در عدم حضور شریک جنسی می توانند به ارگاسم دست یابند.

این مشکل نیز نوعی از دیر انزالی در زنان  به حساب می آید و نیازمند پشت سر گذاشتن روند درمان است. در نهایت باید گفت دیر انزالی در زنان  نشانه هایی به شرح زیر دارد:

  • عدم رضایت جنسی
  • عدم تجربه ارگاسم و یا لذت جنسی
  • سرخوردگی دو طرف رابطه
  • عدم تمایل به برقراری رابطه (سرد مزاجی)
  • و ….

لازم به ذکر است در بسیاری از مواقع نارضایتی جنسی خود را با مشکلات دیگری همچون بهانه گیری بیش از اندازه، خشم، خیانت و …. نشان می دهد.

به همین دلیل بهتر است که زوجین نسبت به احساسات خود در حین رابطه صادق باشند و مشکلات خود را با صراحت بیان کنند.

 

علت دیر انزالی در زنان

دیر انزالی در زنان  می تواند ریشه در مشکلات جسمی و یا روحی داشته باشد. به همین دلیل مراجعه به پزشک و بررسی موشکافانه آن الزامی است. اما به طور کلی ریشه این اختلال می تواند به یکی از موارد زیر مربوط شود:

 

1- بیماری ها

برخی از بیماری ها همچون دیابت، بیماری های عروقی، بیماری اسکلروز متعدد، آسیب نخاعی، مشکلات تیروئیدی، آسم و … انزال زنان را تحت تاثیر قرار می دهد.

علاوه بر موارد ذکر شده وجود مشکلات لگنی نیز می تواند این مشکل را در پی داشته باشد. بنابراین بهتر است در روند ریشه یابی این مشکل، گزارشی در خصوص سابقه بیماری ها نیز ارائه شود.

 

2- داروهای مصرفی

از عوارض جانبی برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی (سروتونین)، ضد دردها، داروهای بیماران سرطانی، داروهای فشار، داروهای بیماران قلبی و …. می توان به دیر انزالی در زنان  اشاره کرد.

بهتر است در ریشه یابی این مشکل عوارض جانبی داروهایی که همواره مورد استفاده قرار می گیرند نیز مورد بررسی قرار گیرد.

 

3- عدم تجربه کافی در رابطه جنسی

نداشتن دانش کافی یکی از بزرگترین علت های نارضایتی جنسی است. برخی از بانوان با نقاط تحریک بدن خود آشنا نیستند.

از طرفی نمی دانند که تحریک جنسی تا چه اندازه می تواند به ارگاسم آنها کمک کند. از این رو هرگز با شریک جنسی خود در خصوص مشکلات رابطه صحبت نمی کنند. همین امر موجب می شود که رابطه جنسی برای آنها خسته کننده و بی معنا  شود.

پس گفتگو در خصوص افزایش جذابیت های رابطه و تلاش برای افزایش تحریک پذیری از اصولی است که باید در زندگی زناشویی به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.

 

4- احساس گناه در مورد رابطه جنسی

رابطه جنسی یک تجربه کاملا طبیعی مانند خوردن و آشامیدن است. پس برطرف کردن این نیاز چندان امر غیر عادی نیست.

اما متاسفانه فرهنگ حاکم بر جامعه موجب شده است که بسیاری نسبت به رابطه جنسی خوش بین نباشند. در واقع آنها برقراری رابطه را امری خلاف اصول اخلاقی می دانند. از این رو در حین رابطه احساس گناه می کنند.

این احساس گناه مانع از لذت بردن آنها می شود. این مشکل در افراد مذهبی شیوع بیشتری دارد. زیرا آنها گاهی اوقات برداشت درستی از دستورات دینی ندارند به همین دلیل نمی دانند چگونه رابطه خود را مدیریت کنند.

 

5- اضطراب و افسردگی

وجود نگرانی و استرس از جمله دلایل دیگر رخ دادن دیر انزالی در زنان است. برخی از بانوان در طول رابطه بر نکات منفی زندگی مشترک و نقاط ضعف شریک زندگی تمرکز می کنند.

یا گاهی در حین رابطه به جای لذت بردن در لحظه به دغدغه های روزانه فکر می کنند. این موارد مانع لذت بردن از رابطه جنسی می شود.

 

6- عدم اعتماد بنفس

پیشرفت تکنولوژی علی رغم تمام مواهبی که داشته، موجب ایده آل نگری عموم جامعه شده است.

برخی از بانوان نسبت به اندام خود احساس رضایت ندارند به همین دلیل دائم در طول رابطه به این موضوع فکر می کنند که شریک جنسی آنها چه احساسی دارد.

این امر منجر به دیر انزالی و عدم رضایت جنسی در آنها می شود. حل این مشکل تنها با افزایش عزت نفس و اعتماد بنفس امکان پذیر است. همه زنان دنیا نباید شبیه به الگوهای مد باشند.

 

7- مشکلات رابطه

مشکلاتی همچون خیانت، عصبانیت و…. میزان رضایت جنسی را کاهش می دهد. در واقع اگر بار عاطفی کافی در بین دو طرف رابطه برقرار نباشد رضایت جنسی نیز رخ نمی دهد. این مشکلات در بین مردان با زود انزالی و در زنان با دیر انزالی نمود پیدا می کند.  

 

8- تجربه های تلخ

تجربه های ناخوشایند یکی از عواملی است که می تواند منجر به دیر انزالی در زنان  شود. در واقع بسیاری از بانوان  مورد آزار جنسی واقع شده اند و یا شریک جنسی آنها به احساسات و نیازهای آنها توجه نشان نداده اند.

این عوامل به مرور زمان منجر به خلق یک تجربه تلخ و ناخوشایند می شود. بنابراین ذهن بر اساس این تجربه نسبت به تجربه لذت جنسی موضع گیری می کند. 

 

9- عدم معاشقه کافی

بدن زنان برای پذیرش رابطه جنسی نیازمند آماده سازی است. بنابراین عدم وجود معاشقه جنسی منجر به عدم آمادگی زن برای آغاز رابطه و در نتیجه دیر انزالی می شود. در واقع با انجام  معاشقه می توان طول مدت انزال زن را کاهش داد.

 

10- یائسگی

زنان در سنین بالا و در ایام یائسگی دچار تغییرات هورمونی می شود. این تغییرات هورمونی خود را با بی میلی جنسی و یا دیر انزالی در زنان  نشان می دهد. برخی از بیماری های زنان و یا تغییرات هورمونی نیز می توانند این مشکل را ایجاد کنند.

 

11- خودارضایی

انجام خودارضایی مستمر و بیش از اندازه موجب تغییر عملکرد سیستم جنسی زنان می شود. در واقع تحریک یک نقطه از اندام جنسی الگوی جنسی را تغییر می دهد.

این بدان معنا است که دخول نمی تواند چندان لذت بخش باشد و رضایت جنسی تنها با لمس و تحریک آن نقطه حاصل می شود. همچنین خودارضایی عملکرد مغز را در خصوص تجربه لذت جنسی تحت تاثیر قرار می دهد.

یعنی مغز، لذت جنسی را تنها در خودارضایی می داند. در این بین نباید از فانتزی های ساخته شده توسط ذهن غافل شد. این فانتزی ها به علت دور بودن از واقعیت، رسیدن به ارگاسم را دشوار می کنند.

12- اعتیاد

اعتیاد به مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی از دیگر عواملی است که می تواند مشکلات انزال را به همراه داشته باشد.

 

درمان دیر انزالی در زنان

دیر انزالی در زنان دلایل متعددی دارد. بنابراین بر اساس علت، شیوه درمانی در نظر گرفته شده متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی می توان روند درمان دیر انزالی در زنان  را اینگونه بیان کرد:

 

مراجعه به پزشک

مراجعه به پزشک برای مصرف دارویی نیز قابل بسط است. در واقع پزشک با تنظیم داروهای مصرفی به مرتفع شدن این مشکل کمک می کند.

 

مراجعه به زوج درمانگر

گاهی عدم دانش کافی در چگونگی برقراری رابطه می تواند نارضایتی جنسی را در پی داشته باشد. برای برطرف کردن این مشکل بهتر است زوج ها به یک زوج درمانگر ماهر مراجعه کنند. آنها در طول دوره مشاوره می توانند مشکلات جنسی خود را آگاهانه برطرف کنند و در این زمینه به تجربه کافی دست یابند.

 

هورمون درمانی

استفاده از هورمون درمانی شیوه درمانی دیگری است که برای افرادی که مشکلات هورمونی دارند یا در سنین یائسگی هستند، استفاده می شود. استفاده دوره ای از هورمون ها می تواند میزان تحریک پذیری جنسی و میزان گردش خون در اندام جنسی را افزایش دهد.

 

افزایش اعتماد به نفس

نداشتن عزت نفس و اعتماد به نفس یکی دیگر از دلایل دیر انزالی در زنان است. با کمک مشاوره درمانی می توان در باورهای فکری تجدید نظر کرد.

بانوان فارغ از الگوهای جنسی تعریف شده باید از اندام خود رضایت داشته باشند. و لذت رابطه را از خود دریغ نکنند.

 

تحریک نقاط حساس بدن

استفاده از پوزیشن های مختلف در طول رابطه می تواند به شناسایی نقاط تحریک بدن زن و بهترین پوزیشن کمک بسیاری کند.

 

ورزش کردن

ورزش کردن، به خصوص ورزش های مربوط به اندام های لگنی، می تواند موجب برطرف مشکل دیر انزالی در زنان شود.

همچنین لازم است که در رژیم غذایی تجدید نظر شود. مواد غذایی پرنمک، چرب، فست فود و …. اثر منفی بر  کیفیت روابط جنسی دارند.

 

معاشقه قبل از ایجاد ارتباط

قبل از ایجاد رابطه دخولی بهتر است از معاشقه استفاده کنید. در این صورت طول مدت رابطه جنسی کاهش می یابد و زن زودتر به ارگاسم می رسد.

 

کاهش استرس و اضطراب

کاهش حجم استرس و زندگی کردن در لحظه از جمله موارد دیگری است که می تواند زمان انزال در زنان را کاهش دهد. بهتر است که زوجین در مورد مشکلات خود گفتگو کنند و نگذارند خشم آنها در حین رابطه نمود پیدا کند.

همچنین صحبت کردن در مورد نیازها و خواسته ها نیز می تواند میزان استرس حین رابطه را کاهش دهد. برای از بین رفتن استرس و یا کاهش آن بهتر از از مشاور کمک بگیرید.

 

استفاده از روغن و داروهای گیاهی

برخی از روغن ها و داروهای گیاهی نیز در بازار یافت می شوند که با افزایش گردش خون در کلیتوریس میزان تحریک پذیری جنسی را افزایش می دهند. این امر میزان آمادگی بدن زنان و در نتیجه شانس  ارگاسم زودرس را افزایش می دهد.

 

مراجعه به روانشناس

تجربیات ناخوشایند و یا باورهای غلط در خصوص رابطه جنسی برایندی جز دیر انزالی در زنان  ندارد. از این رو بهتر است بانوانی که این قبیل درگیری های ذهنی را دارند در افکار خود تجدید نظر کنند.

گاهی حتی برای عبور از این افکار مراجعه به روانشناس و یا روانپزشک نیز الزامی است. پس بهتر است که حتما به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید.

 

سخن پایانی

دیر انزالی در زنان  از جمله مشکلات شایع در بانوان است که نارضایتی جنسی  را در پی خواهد  داشت. در واقع به ارگاسم نرسیدن زنان، مردان را از عملکرد خود ناراضی می کند.

این نارضایتی دو طرفه کل زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد. نارضایتی جنسی از جمله دلایل اصلی رخ دادن خیانت، طلاق، طلاق عاطفی و …. است.

بنابراین لازم است که این مشکل به صورت جدی مورد بررسی قرار گیرد و روند درمان آن پشت سر گذاشته شود.

نظری دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.