کنترل خشم و عصبانیت | 10 تکنیک مهم از راهکارهای کنترل خشم
سر کوچکترین چیز به هم می ریزید؟ تحت فشار هستید و هیجانات خود را سرکوب می کنید؟ یک تلنگر کافی است، تا همه چیزی را که سرکوب شده است، به شکلی نامناسب بیرون بریزید؟ اگر اینگونه است، باید به شما بگوییم که نیاز به راهکارهای کنترل خشم و عصبانیت دارید.
در این مقاله با ما همراه باشید تا بهترین و جامع ترین راهکارهای کنترل خشم و عصبانیت را برای شما توضیح دهیم. تا بتوانیم در داشتن یک زندگی آرام تر، راحت تر و بدون تنش به شما کمک کنیم.
در پایین همین صفحه، در بخش ثبت نظرات می توانید سوالات خود را از ما بپرسید و پاسخ خود را دریافت کنید. همچنین برای گرفتن مشاوره می توانید از مشاوره تلفنی و مشاوره روانشناسی آنلاین استفاده کنید.
انواع خشم و عصیانیت
شما برای درمان خشم و عصبانیت خود در ابتدا باید انواع خشم و عصبانیت را بشناسید تا بهتر و راحت تر بتوانید خشم تان را کنترل کنید، و جلوی پرخاشگری خود را بگیرید. در اینجا سه نوع مهم از انواع خشم و عصبانیت را برای شما بازگو می کنیم:
1- خشم و عصبانیت فیزیکی
در این نوع از خشم و عصبانیت فرد پرخاشگری خود را با استفاده از قدرت جسمی به سمت طرف مقابل بیرون می ریزد. حمله می کند. کتک می زند.
وسایل را به سمت طرف مقابل پرتاب می کند. و یا حتی گاهی فرد در هنگام عصبانیت به خودش هم آسیب می زند. یه اصطلاح فرد ممکن است خودزنی هم داشته باشد.
2- خشم و عصبانیت کلامی
در این توع از خشم فرد با الفاظ رکیک و فحاشی پرخاشگری خود را بیرون می ریزد. و با توهین و بی احترامی دیگران را آزرده می کند.
3- خشم و عصبانیت غیرمستقیم
در این نوع حشم و عصبانیت فرد زمانی که عصبانی می شود سکوت می کند. اما خشم خود را با تلافی کردن، زیرآب زدن، سکوت و کم کردن نعاملات نشان می دهد.
راهکارهای کنترل خشم و عصبانیت
مهارت ها و راهکارهای کنترل خشم به شما آموزش می دهد که در هنگام خشم و عصبانیت چگونه خودتان را مدیریت کنید. و به چه صورتی خشم خود را کنترل کنید. در اینجا 10 تکنیم مهم کنترل خشم را برای شما بازگو می کنیم.
1- ترک کردن محل:
از موقعیتی که در آن هستید، خارج شوید. و زمانی برگردید که کاملا آرام شده باشید. می دانم ترک کردن محل سخت است. اما باید خودتان را مجاب کنید که محل را ترک کنید.
2- به آرامی تا 10 بشمارید:
انجام این کار پیش از این که بخواهید پاسخی بدهید، به شما این فرصت را می دهد تا بهترین راه را انتخاب کنید. از طرفی از شدت خشم شما هم کم می کند. و با هوشیاری بیشتری می توانید موقعیت را کنترل کنید.
3- پیاده روی کنید:
راه رفتن آرام میزان عصبانیت شما را کاهش می دهد. و بعد با آرامش می توانید به پیدا کردن راه حل های آن مسئله بپردازید. می توانید محل را ترک کنید و به آرامی راه بروید.
4- تغییر افکار برای کنترل خشم و عصبانیت:
این طور فکر کنید که اگر شخص دیگری در موقعیت مشابه شما بود، شما به او چه می گفتید. و یا چه راه حلی می دادید.
5- خودتان را در یک روز کامل رصد کنید:
با رصد کردن احساسات خودتان می فهمید که در چه موقعیت هایی عصبانی می شوید. بعد می توانید فکر کنید که به جای عصبانیت در این موقعیت ها چه کار دیگری می توانید انجام دهید.
6- استراحت کنید:
بیش از اندازه به خودتان فشار نیاورید. کار و فعالیت زیاد و بدون استراحت باعث افزایش خشم شما می شود. زمانی که از کار خسته می شوید یک روز به خودتان استراحت دهید. و تایم استراحت خود را سعی کنید در طبیعت بگذرانید.
7- مراقبه و مدیتیشن:
انجام مدیتیشن و مراقبه از نظر روانی حال شما را بهتر می کند. و در کنترل خشم و عصبانیت هم تاثیر مثبت دارد. اگر فکر می کنید زود عصبانی می شوید و تحملتان کم شده است. پیشنهاد می کنم مدیتیشن کنید و یا از کلاس های یوگا استفاده کنید.
8- موسیقی درمانی:
استفاده از موسیقی های آرام و بدون کلام در کنترل خشم و عصبانیت می تواند به شما کمک کند.
9- تنفس عمیق برای کنترل خشم و عصبانیت:
تنفس عمیق و شکمی باعث می شود در موقعیت خشم کمی آرامتر شوید و منطقی تر واکنش نشان دهید. سعی کنید از تنفس 7 ثانیه ای استفاده کنید. یعنی 7 ثانیه نفس بکشید. 7 ثانیه نگه دارید. و در نهایت 7 ثانیه خارج کنید.
10- کمک گرفتن از روانشناس و مشاور:
برای کنترل خشم و عصبانیت می توانید با یک مشاور در ارتباط باشید تا گام گام با شما جلو برود و میزان خشم شما را کاهش دهد.
دارو برای کنترل خشم و عصبانیت
گاهی ممکن است شما برای کنترل خشم خود به روانپزشک مراجعه کنید. معمولا روانپزشکان قبل از تجویز دارو از شما می خواهند که آزمایش دهید.
چراکه برخی اوقات دلیل عصبانیت و خشم می تواند کمبود برخی از ویتامین ها در بدن شما باشد. کمبود ویتامین هایی مثل B6 و ویتامین E می تواند تاثبر منفی بر خلق و خوی فرد بگذارد.
بنابراین روانپزشکان در کنار ویتامین ها، داروهایی که برای تثبیت خلق و خو برای بیماران خود تجویز می کنند عبارتند از: لیتیوم، کابامازپین، والپروات
گیاهان دارویی برای کنترل خشم و عصبانیت
علاوه بر داروهای شیمیایی شما می توانید برای جلوگیری از خشم و عصبانیت خود از گیاهان دارویی هم سود ببرید. برخی از دمنوش های گیاهی که در کنترل خشم به شما کمک می کند را در ادامه آورده ایم:
دمنوش آویشن
گل مریم
گیاه لاوندر
دمنوش نعنا
گل ساعتی
دمنوش گل گاوزبان
زعفران
نظری دهید