معیارهای ازدواج موفق | 18 مورد از مهمترین معیارهای یک ازدواج موفق
معیارهای ازدواج موفق یعنی چی؟ یعنی شما باید یکسری معیارهای اولیه و مهم را در طرف مقابل بسنجید ببینید آیا طرف مقابل این معیارها را دارد یا نه؟
ازدواج موفق یکی از مهمترین دغدغه های دختران و پسران در سن ازدواج می باشد. این موضوعی می باشد که حتی خانواده ها هم درگیر آن هستند.
ازدواج خوب و موفق آینده روشنی را برای فرد رقم می زند. و در اینجا چیزی که مهم می باشد شناخت معیارهای ازدواج موفق می باشد.
بررسی آمار طلاق در سال های اخیر، اهمیت تصمیم عاقلانه و درست برای ازدواج را به خوبی نشان می دهد. در این مطلب به بررسی مهمترین معیارهای ازدواج موفق خواهیم پرداخت.
به شما پیشنهاد می دهیم که قبل از ازدواج از مشاوره تلفنی رایگان مرکز پیام مشاور بهره مند شوید. تا پایان همراه ما باشید.
معیارهای مهم ازدواج موفق
در این مقاله سعی داریم، مهمترین معیارهای یک ازدواج موفق را براتان بازگو کنیم. سعی کنید در انتخاب همسر تمامی این 18 مورد را بررسی کنید. تا بتوانید ازدواج موفق تری داشته باشید. در ادامه 18 مورد مهم معیار انتخاب همسر را برایتان آورده ایم:
1- ثبات شغلی
بررسی این معیار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. امنیت شغلی، امنیت مالی و هیجانی فرد و خانواده او را به همراه دارد. در این حالت مرد خانواده می تواند زمان بیشتری را در کنار همسر و فرزندان خود سپری کند.
همچنین نداشتن استرس و اضطراب در محیط کار باعث شده که فرد آرامش بیشتری داشته باشد و بتواند ارتباط بهتری را با خانواده خود برقرار کند.
2- سلامت جسمی
سلامتی جسمی بالا به فرد کمک می کند تا بتواند تعهدات خود را به عنوان همسر و هم به عنوان والد به خوبی ایفا کند. بنابراین سلامت جسمی می تواند یکی از معیارهای مهم باشد.
3- سلامت روانی
باید بگویم سلامت روان فرد و عدم ابتلا به اختلالات روانی تضمین کننده یک ازدواج موفق خواهد بود. سلامت روان به فرد کمک می کند تا از موقعیت اجتماعی مناسب برخوردار باشد و بتواند در برقراری ارتباط با همسر و فرزندان خود به خوبی عمل کند.
4- تناسب سن در معیارهای ازدواج موفق
با بالا رفتن سن بلوغ فکری، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و… اتفاق می افتد. داشتن سن مناسب هنگام ازدواج تضمین کننده یک ازدواج موفق خواهد بود.
از سوی دیگر اختلاف سن افراد باعث تفاوت در دیدگاه آن ها نسبت به زندگی می شود. در ایده آل ترین حالت اختلاف سنی میان زوجین بین 5 تا 7 سال توصیه می شود.
5- تناسب اجتماعی
داشتن تناسب و همخوانی در زمینه های مختلف از جمله خصوصیات ظاهری، اخلاقیات، تحصیلات، موقعیت اجتماعی و … می تواند به داشتن یک ازدواج موفق کمک شایانی بکند. در این موارد طرفین به یک درک و تفاهم مشترک از زندگی دست می یابند.
6- شناخت طرف مقابل
معرفت و شناخت نسبت به طرف مقابل از دیگر معیارهای ازدواج موفق است. زمانی که فرد به شناخت خوبی از همسر آینده خود برسد و نقاط قوت و ضعف او را بشناسد، قادر خواهد بود ارتباط بهتری را با وی برقرار کند.
همچنین شناخت ویژگی های شخصیتی همسر از بروز بسیاری از اختلافات جلوگیری می کند. و این شناخت یکی از مهمترین معیارهای ازدواج موفق می باشد.
7- عزت نفس در معیارهای ازدواج موفق
یکی از ارکان اصلی برای برقراری روابط میان فردی و مهم تر از همه ارتباط موثر با همسر، داشتن عزت نفس است. تنها زمانی فرد می تواند همسر خود را دوست بدارد و به او عشق بورزد که این احساس را نسبت به خودش نیز داشته باشد.
این عزت نفس باعث شده تا فرد بتواند احساس امنیت و آرامش داشته باشد و این حس را به طرف مقابل نیز منتقل کند.
8- همسان بودن خانواده ها
خانواده در شکل گیری خصوصیات فردی و روانی شخص تاثیر زیادی دارد. همسان بودن خانواده ها از لحاظ اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و … تا حدود زیادی می تواند موفقیت در ازدواج را تضمین کند. و از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند.
9- بیان صریح خواسته ها
یکی از نشانه های بلوغ فردی، توانایی بیان صریح و قاطعانه خواسته ها و نیازهای فردی است. افرادی که از این توانایی برخوردار نیستند به دلیل برآورده نشدن خواسته هایشان دچار سرخوردگی و خشونت های رفتاری می شوند.
از طرف دیگر فرد باید این توانایی را داشته باشد تا خواسته های طرف مقابل را بشنود و تا حد امکان در راستای برآورده شدن آن ها تلاش کند.
10- بلوغ و استقلال در معیارهای ازدواج موفق
بلوغ روانی و استقلال فردی از معیارهای ازدواج موفق است. این افراد درک بالاتری از زندگی مشترک دارند و می توانند در شرایط سخت تصمیم های بهتری را اتخاذ کنند.
این خصوصیات با گذر زمان در فرد ایجاد خواهد شد؛ بنابراین ازدواج در سن پایین به دلیل عدم پختگی و استقلال فردی توصیه نمی شود.
11- لذت بردن از تنهایی
وابستگی بیش از حد به طرف مقابل باعث ایجاد تنش در زندگی مشترک می شود. افرادی که تجربه داشتن یک زندگی شاد قبل از ازدواج را داشته اند، می توانند در زندگی مشترک نیز از زمان تنهایی شان لذت ببرند.
این افراد دارای روابط گسترده ای با دوستان خود هستند و می توانند از انجام فعالیت ها و تفریحات لذت ببرند.
12- تعهد و مسئولیت پذیری
در ابتدای شکل گیری یک رابطه ی عاشقانه، عشق و احساس دلبستگی میان طرفین باعث پایداری آن رابطه می شود؛ اما با گذر زمان تعهد و مسئولیت پذیری طرفین است که می تواند ماندگاری رابطه را تضمین کند. در واقع عشق همراه با تعهد معیار یک ازدواج موفق خواهد بود.
13- اعتماد
یکی از معیارهای ازدواج موفق، وجود اعتماد میان طرفین است. ادامه هرگونه ارتباط میان فردی از جمله ازدواج، بدون اعتماد متقابل غیر ممکن خواهد بود.
در این حالت فرد در برزخ شک و تردید نسبت به طرف مقابل به سر می برد. اعتمادسازی با گذر زمان و پایبندی به تعهدات امکان پذیر خواهد بود.
14- صداقت در معیارهای ازدواج موفق
یکی از معیارهای اخلاقی که جزو معیارهای ازدواج موفق معرفی می شود صداقت است. اگر فرد تمام خصوصیات لازم برای ازدواج را داشته باشد اما از این ویژگی برخوردار نباشد، انتخاب مناسبی نخواهد بود.
15- صبر و بردباری
صبر از خصوصیات فردی است که جزو یکی از مهمترین معیارهای ازدواج موفق است. مشکلات و مسائلی که در گذر زمان در زندگی مشترک ایجاد می شوند
با صبر و از خود گذشتگی طرفین قابل رفع خواهد بود. این خصوصیات به پایداری زندگی کمک شایانی خواهد کرد.
16- جذابیت
وجود جذابیت یکی از معیارهای ازدواج موفق است. زمانی که طرفین رابطه، این احساس را نسبت به هم نداشته باشند، حتی در صورت مساعد بودن سایر شرایط، تصمیم برای ازدواج کار اشتباهی خواهد بود.
17- خودشناسی در معیارهای ازدواج موفق
خودشناسی را می توان یکی از مهمترین معیارهای ازدواج موفق دانست. قبل از هرگونه تصمیم گیری درباره آینده و ازدواج فرد بایستی به حدی از معرفت و شناخت نسبت به خود رسیده باشد.
فرد بایستی بداند که در آینده چه اهداف و برنامه هایی برای خود در نظر دارد. ویژگی های شخصیتی و نقاط ضعف خود را بشناسد. و از بین اولویت های مختلف انتخاب همسر (موقعیت اجتماعی، شغل، خصوصیات ظاهری، اخلاقیات و…) اولویت های خود را برای انتخاب همسر آینده خود مشخص کند.
18- خصوصیات اخلاقی در معیارهای ازدواج
وجود خصوصیات اخلاقی پسندیده در طرف مقابل یکی از معیارهای مهم برای ازدواج است. فردی برای ازدواج مناسب است که خوش اخلاق، مهربان، با ادب، سخاوتمند و… باشد.
حضور این فرد در زندگی مشترک باعث ایجاد احساس آرامش و خوشبختی در طرف مقابل می شود.
نظری دهید