درمان استرس و اضطراب با 10 تکنیک مهم | علائم | علت | روانشناسی اضطراب

درمان استرس و اضطراب از اختلال هایی مثل افسردگی، وسواس و فوبیا جلوگیری می کند. با این وجود می توان گفت که شناخت علائم و علت های استرس و اضطراب می تواند به شما کمک کند. تا بتوانید از بسیاری از اختلال های روانی دور بمانید.
روانشناسی اضطراب به شما می گوید استرس و اضطراب تا حدی برای فرد لازم است. اما اگر از حد نرمال بگذرد می تواند شما را دچار بیماری های شدید جسمی و روحی کند.
در این مقاله ما شما را با علت ها و علائم استرس و اضطراب آشنا می کنیم. و راهکارهایی را برای درمان این بیماری به شما ارائه می دهیم.
پیشنهاد می شود از مقاله “روانشناسی آنلاین” دیدن کنید.
علت های استرس و اضطراب
علت های مختلفی می توانند باعث ایجاد استرس و اضطراب در فرد شوند. در این مقاله ما به سه علت اصلی ایجاد اختلال اضطراب در فرد می پردازیم.
1- محیط آسیب زا:
محیط فرد در ایجاد و رشد بیماری بسیار مهم می باشد. وقتی فرد در خانواده ای پرخاشگر و بدبین زندگی می کند، نوع تربیت خانواده باعث می شود که فرد آرامش درونی نداشته باشد و مدام نگران باشد. این نگرانی باعث ایجاد استرس و اضطراب در فرد می شود.
همچنین خانواده های کمالگرا و تایید طلب باعث ایجاد استرس و اضطراب در فرزندانشان می شوند. بنابراین می توان گفت که خانواده هایی که تاب آوری پایین دارند و از نظر روانی سلامت مورد قبولی ندارند عاملین اصلی در ایجاد استرس و اضطراب دتر فرزندانشان هستند.
2- طرز تفکر فرد:
افکار خود فرد نیز در ایجاد اختلال استرس و اضطراب می تواند تاثیرگذار باشد. افکار در مورد آینده و تحلیل اتفاق هایی که قرار است در آینده رخ دهد می تواند منجر به ایجاد استرس و اضطراب در فرد شود.
3-ژنتیک:
عوامل ژنتیکی نیز می تواند در ایجاد استرس و اضطراب تاثیرگذار باشد.
علائم استرس و اضطراب
مهمترین اقدام برای درمان استرس و اضطراب شناخت علائم آن است. بنابراین در این قسمت ما به بررسی علائم روانی، فیزیکی، ذهنی و رفتاری استرس و اضطراب می پردازیم.
علائم روانی استرس و اضطراب:
– بی قراری: بی قرار بودن یا به اصطلاح داشتن دلشوره یکی از علائم اضطراب می باشد. در این مورد فرد مدام نگران شنیدن یک خبر بد می باشد و بی قرار است.
– تحریک پذیری و پرخاشگری: افرادی که دچار استرس و اضطراب هستند معمولا تحریک پذیری بالایی دارند. و ناآرام هستند. این افراد با کوچکترین تنشی شروع به ایجاد پرخاشگری می کنند.
–احساس ناامیدی: افراد مضطرب دائما احساس یاس و ناامیدی دارند. و اگر این ناامیدی ادامه پیدا کند ممکن است اضطراب به افسردگی تبدیل شود.
– عصبانیت: استرس و اضطراب منجر به ترشح هورمون کورتیزول در بدن فرد می شود. این هورمون سیستم عصبی فرد را دچار اختلال می کند.
علائم فیزیکی استرس و اضطراب
– تپش قلب: تپش قلب یکی از شایع ترین علائم استرس و اضطراب می باشد. در این مورد ضربان قلب بالا می رود و در مواردی ممکن است ضربان قلب شما نامنظم شود.
– اختلال در خواب: اضطراب باعث ایجاد نگرانی می شود. این نگرانی در بسیاری مواقع خواب آرام و راحت را از فرد سلب می کند.
– از دست دادن میل جنسی: فردی که دچار اضطراب می باشد به دلیل نگرانی هایی که دارد. دورنش ناآرام است و این باعث می شود میل جنسی اش کاهش پیدا کند.
علائم ذهنی استرس و اضطراب
– اختلال در تمرکز: افرادی که دچار اضطراب هستند معمولا دچار تمرکز حواس یا اصطلاحا حواس پرتی هستند.
– پرش افکار: پرش افکار باعث می شود که فرد جملاتش را با سرعت بالا و همراه با غلط ساختاری بیان کند.
– بدبینی: استرس و اضطراب باعث می شود که فرد فقط نیمه پر لیوان را ببیند و نسبت به موضوعات مختلف بدبین باشد.
علائم رفتاری استرس و اضطراب
– پرخوری و کم خوری: فردی که دارای استرس و اضطراب می باشد یا دچار پرخوری عصبی می شود. و یا کم خوراک می شود.
– انجام رفتارهای عصبی: رفتارهای عصبی مثل جویدن ناخن و تکان دادن زیاد پا.
– عدم مسئولیت پذیری: افرادی که دچار استرس و اضطراب هستند معمولا کارهایشان را به تعویق می اندازند. و مسئولیت پذیری خوبی ندارند.
درمان استرس و اضطراب با 10 تکنیک مهم
در مقاله روانشناسی اضطراب می خواهیم به شما بگوییم نگران نباشید. شما با رعایت چند تکنیک ساده می توانید استرس و اضطراب خود را کنترل کنید. و بر آن پیروز شوید.
1- موضوع اصلی استرس را پیدا کنید:
وقتی دچار تنش و اضطراب می شوید موضوع استرس را پیدا کنید. و در مورد آن موضوع عاقلانه فکر کنید و برای خودتان آن را حل کنید.
2- ورزش کنید:
ورزش کردن تا حد زیادی می تواند استرس شما را کمتر کند. از ورزش هایی مثل یوگا، شنا، کوهنوردی و حتی پیاده روی استفاده کنید. این کار حال شما را بهتر می کند و باعث می شود بدن شما سروتونین بیشتری آزاد کند.
3- تغذیه سالم استفاده کنید:
تا جایی که امکان دارد مصرف کافئین را کاهش دهید. قهوه و شکلات کمتری بخورید. و در عوض استفاده از سبریجات و پروتئین را افزایش دهید.
4- از مصرف الکل و دخانیات بپرهیزید:
گاهی افراد برای از بین بردن اضطراب خود رو به سمت مشروبات الکلی و سیگار می آورند. این مورد در کوتاه مدت ممکن است جواب بدهد. اما در بلند مدت حال شما را بدتر خواهد کرد.
5- برنامه ریزی و مدیریت زمان:
کارهای روزانه خود را زمانبندی کنید تا دچار اضطراب نشوید. با زمانبندی و مدیریت درست زمان خود میزان تنش شما پایین می آید.
6- تمرین تنفس عمیق:
نفس عمیق بکشید. نفس عمیق باعث می شود که اکسیژین بیشتری دریافت کنید و در نهایت اضطراب شما پایین بیاید.
7- مراقبه کنید:
مراقبه و مدیتیشن باعث رهایی ذهن شما می شود. با رهایی دهن اضطراب شما پاسسن می آید.
8- مصرف ویتامین های گروه B:
ویتامین های این گروه باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی می شود. و مصزف آن باعث می شود که استرس و اضطراب آن پایین بیاید.
9- طرحواره درمانی انجام دهید:
با یک طرحواره درمانگر ماهر وارد روند درمان شوید. طرحواره درمانی به شما کمک می کند تا بتوانید تله های شخصیتی خود را پیدا کنید. و نسبت به حالات و رفتارهای خود آگاهی کسب کنید.
10- درمان شناختی رفتاری:
با کمک یک درمانگر با سواد وارد روند درمان شناختی رفتاری شوید. این درمان به شما کمک می کند تا شناخت بهتری نسبت به خودتان و افکارتان بدست آورید.