بالا بردن اعتماد به نفس | 15 تکنیک تخصصی برای افزایش اعتماد به نفس
از کجا بفهمیم اعتماد به نفس ما پایین است؟ و برای بالا بردن و افزایش اعتماد به نفس باید چه کاری انجام دهیم؟
در همین ابتدا باید بگویم که دلیل اصلی پایین بودن اعتماد به نفس، نداشتن احساس ارزشمندی درونی می باشد. پس باید بتوانیم این حس ارزشمندی را در خودمان تقویت کنیم.
این را بدانید که با افزایش اعتماد به نفس می توانید آدم موفق تری باشید. و راحت تر به آرزوها و خواسته هایتان دست پیدا کنید. پس بالا بردن اعتماد به نفس خود را جدی بگیرید.
در این مقاله با ما همراه باشید تا با بهترین تکنیک های بالا بردن اعتماد به نفس آشنا شوید. در ضمن با کمک گرفتن از مشاوره تلفنی و مشاوره روانشناسی می توانید از این خدمات استفاده کنید.
از کجا بفهمید که اعتماد به نفس شما پایین است؟
افزایش اعتماد به نفس در زندگی فردی شما مهم است. اما مهمتر از آن این است که ما با علائم کمبود اعتماد به نفس آشنا باشیم. یعنی بدانیم کسی که اعتماد به نفس پایینی دارد چگونه رفتار می کند. در ادامه به برخی از علائم کمبود اعتماد به نفس اشاره می کنیم:
1- تایید دیگران:
اگر مدام به دنبال تایید گرفتن از دیگران هستید. و نظرشان را در مورد تمامی موضوعات زندگی خود می پرسید، اعتماد به نفس پایینی دارید. نظر دیگران برای شما ارجحیت دارد. و خود را نادیده می گیرید.
2- قدرت نه گفتن ندارید:
نمی توانید در مقابل خواسته های منطقی و غیر منطقی دیگران نه بگویید. خودتان را به زحمت می اندازید تا دیگران را به هر قیمتی راضی مگه دارید.
3- آرایش و پیرایش بیش از حد:
بیش از اندازه به ظاهر خود می رسید. آرایش زیاد، انجام عمل های زیبایی مختلف و خودنمایی از نشانه های کمبود اعتماد به نفس می باشد.
4- تحسین را نمی پذیرید:
وقتی دیگران از شما تعریف می کنند آن را رد می کنید. مثلا کسی می گوید: آفرین خیلی خود از پس کارگاه یا کلاس براومدی. شما در جواب می گویید نه اگر کمک شما نبود نمی تونستم به خوبی از پس آن بربیایم.
5- ترس از تغییر:
اگر از تغییر شغل، رشته، محل زندگی و… می ترسید. باید بگویم که اعتماد به نفس پایینی دارید. و بهتر است به دنبال درمان باشید.
راهکارهایی برای افزایش اعتماد به نفس
در ادامه 15 تکمیک مهم افزایش اعتماد به نفس را برای شما توضیح می دهیم. با تمرین این تکنیک ها می توانید به میزان قابل توجهی اعتماد به نفس خود را بالا ببرید.
1- ورزش کنید:
ورزش کردن شما را شاد تر و با انرژی تر می کند. همچنین تمرکز شما را بالا تر می برد. و اینها همه عواملی است که شما احساس مثبت تری نسبت به خودتان داشته باشید.
وقتی احساستان نسبت به خودتان مثبت تر می شود، اعتماد به نفس تان بالا می رود. پس ورزش کردن و باشگاه رفتن را دست کم نگیرید.
2- از مقایسه خودتان با دیگران بپرهیزید:
ثروت، زیبایی، موقعیت اجتماعی و فرهنگی خود را با دیگران مقایسه نکنید. این مقایسه باعث می شود که احساس ضعیف بودن به شما دست دهد.
و در نتیجه حس خوبی نسبت به خودتان نداشته باشید. سعی کنید امروز خودتان را با دیروز خودتان مقایسه کنید. شما اجازه دارید خودتان را فقط با قبل خودتان مقایسه کنید.
3- خودتان را سرزنش نکنید:
همه آدم ها در زندگی شان اشتباه می کنند. و حتی گاهی شکست می خوردند. و شما هم از این قاعده مستثنی نیستید. زمانی که اشتباه می کنید یا شکست می خورید با خودتان مهربان تر باشید. با خودتان همدردی کنید و به دنبال سرزنش کردن خودتان نباشید.
4- تلاش کنید از افکار منفی رها شوید:
سعی کنید نیمه پر لیوان را ببینید. هرچقدر مثبت تر فکر کنید احساستان نسبت به خودتان بهتر می شود. و در نتیجه اعتماد به نفس شما بالاتر می رود.
5- با افرادی باشید که احساس خوبی به شما می دهند:
بعضی از افراد مدام شما را نقد می کنند. از شما ایراد می گیرند و در نتیجه باعث می شوند شما احساس بدی نسبت به خودتان داشته باشید. از این افراد فاصله بگیرید.
سعی کنید با افرادی باشید که احساس خوبی به شما منتقل می کنند. این افراد در بالا رفتن اعتماد به نفس شما نقش کلیدی دارند.
6- مثبت اندیشی را تمرین کنید:
تلاش کنید در هر موضوعی نکات مثبت آن را ببینید. و در مورد آینده یا برنامه هایتان مثبت اندیشی داشته باشید. مثبت اندیشی اعتماد به نفس شما را بالا می برد.
7- استرس خود را کنترل کنید:
استرس داشتن در هنگام صحبت، سخنرانی یا انجام کاری، ناخودآگاه اعتماد به نفس شما را پایین می آورد. سعی کنید با تکنیک های کنترل استرس، اضطراب و استرس خود را پایین بیاورید.
8- شکرگذاری کنید:
شکرگذاری و تشکر از خدا به خاطر نعمت هایی که به شما داده است. باعث می شود شما به یاد بیاورید که چه چیزهایی دارید. و این داشتن ها احساس ثروتمندی به شما می دهد. این احساس در بالا بردن اعتماد به نفس شما تاثیر بسزایی دارد.
9- از کارها و موفقیت های کوچک شروع کنید:
با انجام دادن کارهای کوچک، سعی کنید موفقیت های کوچک بدست آورید. این موفقیت های کوچک انرژی شما را افزایش می دهد. و باعث بالا رفتن اعتماد به نفستان می شود.
10- ظاهرتان را مرتب کنید:
پوشیدن لباس های مرتب و تمیز باعث می شود حس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید. این احساس مثبت باعث بالا رفتن اعتماد به نفس تان می شود.
11- کلاس آموزشی بروید:
مدام در حال آموزش و یادگیری باشید. یادگیری یکی از کارهای روتین بزرگسال سالم می باشد. که باعث می شود شما احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید. تین احساس خوب، اعتماد به نفس شما را بالا می برد.
12- در جمع صحبت کردن را تمرین کنید:
جلوی اینه بایستید و یک جمله، متن یا لطیفه را با خودتان تمرین کنید. و از آن در جمع ها استفاده کنید. در جمع صحبت کردن شاید در اوایل برایتان استرس زا باشد. اما با تمرین بر استرس پیروز می شوید. در جمع صحبت کردن باعث افزایش اعتماد به نفس شما می شود.
13- از زبان بدن استفاده کنید:
هنگام صحبت کردن سعی کنید از زبان بدن خود استفاده کنید. این کار تمرکز شما را در صحبت کردن بالا می برد. و در نتیحه باعث افزایش اعتماد به نفس شما هم می شود.
14- خودتان را دست کم نگیرید:
در انجام کارهایی که فکر می کنید سخت است عقب نشینی نکنید. برای انجامش خودتان را دست کم نگیرید. شروع کنید و از دیگران کمک بگیرید.
15- نه گفتن را تمرین کنید:
در مقابل خواسته های دیگران، که باعث می شود وقت شما گرفته شود، به راحتی نه بگویید. با این نه به خودتان یادآور می شوید که اولویت خودتان هستید. و حاضر نیستید برای صرف وقت و انرژی تان دیگران را در اولویت قرار دهید.
البته اگر نه گفتن برایتان خیلی سخت است این نه را از افراد غیر مهم زندگی تان شروع کنید. تا بتوانبد یا اضطراب کمتری نه گفتن را شروع کنید.